Közel negyven évvel ezelőtt apósomnál (Bangó Béla arany diplomás kádármester, 1956-tól 2009-ig működött) találkoztam a kádár szakmával és készítettem el első kishordómat.
Az alkotói vágy motivált, pár év múlva Budapesten szakvizsgát tettem és mellékállást váltottam.
1994 óta egyéni vállalkozó vagyok.

Szentpéterúr 1963.
A változások szele a kádár termékek palettáját is átalakította. Hagyományos boros hordó is kevesebb készül, ám a hússózó kád, szüretelőkád, puttony, töltik teljesen eltűntek, kiszorították őket a műanyag és fém edények. Igény jelentkezett viszont a barrigue hordókra, fürdőkádakra, asztali hordókra.
Zalaszentgrót 1981.
A technikai fejlődés ellenére az általam készített kézműves díszmunkákat tradicionális technológiával, hagyományos szerszámokkal, kézi munkával állítom elő.
Képző- és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizve 1989.04.15.
Igyekszem megrendelőim minden kívánságát, igényét teljesíteni, egyedi faragásokkal, feliratokkal, - személyre szóló kedves emlékeket, ajándékokat létrehozni. A vevő kérése szerint lehet a díszhordó lakkozott, natúr vagy lenolajjal kezelt, tartóállvánnyal, szilvafa-, vagy fémcsappal, esetenként pohártartós forgótányérral ellátva.
Különlegesnek számít a tojásovál formájú hordó, amelynek elkészítése nagyobb szaktudást és rutint igényel.
A környéken élő boros gazdák felkeresnek javításra szoruló hordóikkal. Szakmai kötelességemnek tartom ezen feladatok elvégzését is.
Hegedüs István Kézműves Kádár
Telefon: +36-30-238-75-95
E-mail: er.hegedus@gmail.com
Készülő termékek:
- boros hordók tölgyfából, akácfából
- asztali díszhordók tölgyfából, eperfából, szilvafából,
- barrique hordók
- bortartók
- bárszekrények
- fürdőkádak (szobai és szabadtéri)
- virágkádak
- szauna kádak
- rajnai kannák